Woningventilatie

In een gezond binnenklimaat is het van belang dat accumulatie van vervuilde lucht vermeden wordt. Dit kan door: - Toevoer van verse lucht in “droge” ruimtes (woonkamer, slaapkamer, bureau, speelkamer)

  • Doorvoer van lucht (gang, trappenhal)
  • Afvoer van vervuilde lucht uit “vochtige” ruimtes (badkamer, toilet, keuken, wasplaats)
Renson, Renovent, Air Trade Centre
woningventilatie
De verschillende ventilatiesystemen

ventilatiesystemen

Systeem B

Dit type heeft een mechanische toevoerventilatie. Buitenlucht wordt via een ventilator de woning in geblazen en verlaat de ruimtes via regelbare roosters en verticale kanalen.

Systeem C

Systeem C voorziet in een mechanische afvoerventilatie. De toevoer gebeurt door regelbare roosters in ramen, muren of rolluikbakken. Een ventilator zuigt in de natte ruimtes (badkamer, keuken, washok, ...) de vochtige lucht op en brengt deze naar buiten. Via deurroosters of luchtgleuven onderaan de deur wordt deze luchtstroom doorheen de verschillende ruimtes geleid.

Systeem C+

Natuurlijke luchttoevoer in “droge” ruimtes en vraaggestuurde mechanische afvoer in “natte” ruimtes met gestuurde regeling op basis van aanwezigheid en/of relatieve vochtigheidsgraad. Het systeem is onderhoudsvriendelijk en energiebesparend tov. het B- of C-systeem.

Systeem D

Systeem D combineert zowel een mechanische toevoer met een mechanische afvoer. Het systeem wordt voorzien van warmterecuperatie van maar liefst 95%. Het garandeert u maw. een minimum aan warmteverlies. Dit levert een fikse energiebesparing op. Balansventilatiesystemen kunnen gemakkelijk ingesteld en aangepast worden. Een jaarlijkse controle van het systeem is aanbevolen.